torstai 26. heinäkuuta 2012

Ei mitään näpertelyä...

Vaihteeksi vähän rouheampaa hommaa. Eli autotallissa lojuneet valmisbetonisäkit piti jalostaa vähän käytännöllisempään muotoon.

Muotin teimme yhdessä mieheni kanssa vanhojen pihalaattojen mitoilla.
Betonimassan sekoittelin mutu tuntumalla ja käsin vanhalla puuhaarukalla (helpommalla pääsee jos käyttää porakonetta).

Sitten vaan mättäsin massaa muottiin. Kun sitä oli noin puoleenväliin halutusta laatan paksuudesta niin tasoitin pinnan  (väliin ois pitäny olla metalliverkkoa, mutta korvasin sen kourallisella nauloja ) ja laitoin vahvikkeeksi nauloja,  ja sitten kauhoin betonimassaa naulojen päälle kunnes laatta oli halutun paksuinen.

Kirpparilta löytämäni virkatut pitsiliinat (0,20€ /kpl) taputtelin laattojen pintaan tasoituksen jälkeen. 
Sitten vaan odottelin kärsimättömänä laattojen kuivumista. 


Laatat kuivuivat noin kahdessa vuorokaudessa varjoisassa paikassa. Olin varautunut peittelemään luomukseni rakennusmuovilla, jotta ne eivät kuivuisi liian nopeasti, mutta se sitten jäi kun paikka tai ilma eivät olleet kovin kuumia.

Liinat lähtivät helposti irti ja laattojen pintaan jäi aika kivat kuviot =)Nyt sitten miettimään laatoille loppusijoituspaikkaa...ja saatanpa tehdä vielä muutaman lisää.

Terkuin,  annakaisa

2 kommenttia:

  1. Ihania! Minäki haluan tämmösiä!
    Mulla on kaksi erikokoista kukkaron kehystä niin toivotaan että se sinun piirtämä kaava passaa toiseen.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin on innostuttu tekemään erilaisia kukkapurkkeja ja kynttilänjalkoja, täytypä poimia tästä tuo pitsiliinaidea vielä tuomaan lisää näyttävyyttä!

    VastaaPoista