lauantai 18. elokuuta 2012

Duo Papana & Saimi

Olen innostunut ompelemaan tytölle vaatteita. Tyttö kasvaa hurjaa vauhtia ja aloinkin jo ompelemaan 92 senttisiä vaatteita. Ottobreen Papana  tuntuisi olevan hyvää mallia joten hurautin sillä pari paitaa. Paidoille tarvittiin myös kavereiksi housuja joten testasin Ottobreen Saimit.

Nuo Ottobreen mallit ja koot ovat välillä millaisia sattuu joten täytyy tehdä aina testiversiot ennen kuin uskaltaa alkaa tosissaan hommiin. Sekä Papanassa että Saimissa koot vastasivat minun käsitystäni  siitä mitä niiden pitikin olla eli molemmissa koko 92 vastasi minun mielestä samoja kokoja kuin esim. H&M:n vaatteissa.

Facebookin Ompeluelämää- sivulla joku ehdotti että alettaisiin laskea  vaatteiden hinnat. Tämä tietysti kiinnosti minuakin, joten laskin näiden vaatteiden materiaalien hinnat. Hintoihin en laskenut mukaan ompelulankoja.

Punaiset housut: ohut college Kontista 0,10 e; resori Ottobreeltä 2,50 e; kuminauha äidin varastosta 0,00 e. Yhteensä 2,60 e.
Vihreät housut: joustofrotee FB:n Kangashamstereista 2,10 e; resori ja kuminauha äidin varastoista 0,00 e. Yhteensä 2,10 e.
Kärpässienipaita: Sienitrikoo Ohlssons Tygeriltä 2,90 e (Visa laskun mukaan kankaan metrihinnaksi tuli 17,5 e);  pallotrikoo FB:n kangashamstreista 2,80 e; resori äidin varastoista 0,00 e. Yhteensä  5,70 e.
Metsäpaita: Metsätrikoo Ottobreeltä 5,50 e; sienitrikoo (kts. edellinen) 2,90 e; resori äidin varastoista 0,00 e. Yhteensä 8,40 e.

Minä olen saanut äidiltäni paljon resoreita ja kuminauhoja, joten se tietysti laskee vaatteiden hintaa. Olen siis laskenut mukaan vain ne kankaat, jotka minä olen itse ostanut.
Olen kesän aikana ostanut paljon hyviä kankaita Kontista metrihinnoilla 0,10 e – 3 e. Siksipä raskinkin joskus käydä ostoksilla myös Ottobreessä.

Ennen olen ommellut vain Eurokankaan kankaista ja nyt pääsin kunnon kankaiden makuun. Voi miten ihanaa oli ommella noita paitoja kun trikoo oli hyvä laatuista ja paksua. Nyt kun vielä huomasin, että vaatteet tulevat maksamaan vähemmän kuin henkkamaukalla niin ompeluinnostus vain nousi! Oma kehu kyllä saattaa vähän haista, mutta väitän että vaatteet ovat myös paremmin ommeltuja kuin henkkamaukan vaatteet. Niin kerta!

Terveisin, Kaisuliina

6 kommenttia:

 1. Hienoja. :) Papana ja saimi on kyllä hyvt kaavat.

  VastaaPoista
 2. kivoja paitoja :) On kyllä kauheen kiva ommella hyvälaatusia kankaita, harmi vaan että niillä on tota hintaa :/ Mutta tosissaan kohtuu halvaksi yksi vaate tulee ja se on sitten vielä täysin uniikki tuote :)

  VastaaPoista
 3. Kivat paidat! Itse olen kyllä todennut ihan päinvastoin, että ompelu ei tule mitenkään halvaksi. En olekaan löytänyt edullisia kankaita, vaan ompelen sellaisista yli 20€/m maksavista kankaista. Siihen päälle postikulut, langat, resorit, vetoketjut, tukikankaat yms, niin kyllä hintaa kertyy. Mutta en ompelekaan siksi että pääsisin halvalla. Enkä kyllä muutenkaan osta H&M vaatteita vaan enemmän Polarn o Pyret, Småfolk -osastoa. Kankaat ostan siksi, kun niissä on ihania kuoseja, en hinnan takia.

  VastaaPoista
 4. Ihana metsäpaita :) Mulla myös samaa kangasta odottaa ompelua. Aion myös laskea hintoja ompelemilleni vaatteille.
  Kunnollista kangasta on todellakin ilo ommella!

  VastaaPoista